A l[Catalan] ’estiu és el nostre moment de relaxació. Els nostres hàbits solen canviar i fins i tot empitjorar. Sortim diverses vegades al dia, estem exposats al Sol, mengem més vegades fora de casa, l[Catalan] ’aigua de piscines pot perjudicar els nostres cabells, la nostra roba …  Podem tenir una vida sana a l[Catalan] ’estiu? Si podem, només hem de tenir en compte alguns factors.

SOL


Tots sabem que el sol ens pot fer mal si ho prenem malament, però la majoria seguim sense donar-li importància. Hem de protegir-nos del sol. Amb l[Catalan] ’arribada de l[Catalan] ’estiu i l[Catalan] ’exposició al sol ens pot provocar taques a la pell i malalties com el càncer. Aquí van alguns consells:

[Catalan] – Hem de prendre el sol de manera progressiva
[Catalan] – Hem d[Catalan] ’evitar el sol entre 12h a 16h, són les hores amb els raigs solars més forts.
[Catalan] – Les cremes solars no són 100% efectives, hem de buscar ombra per a alguns moments del dia.

El sol no només ens fa mal al nostre cos, també fa mal a les nostres peces. La roba de bany (biquinis i banyadors) poden patir danys si no es protegeixen bé. Perquè la nostra roba de bany no pateixi tant hem de tenir en compte:

[Catalan] – Aclarir sempre el banyador o biquini amb aigua freda després de cada ús
[Catalan] – Evitar fer servir el mateix banyador o biquini cada dia, evitarem que els colors no pateixin tant. Aquestes peces si estan exposades moltes hores al sol perdran el seu color.
[Catalan] – Per eixugar la roba de bany evita exposar directament al sol.

Ver las imágenes de origen

 

AIGUA

 

A l[Catalan] ’estiu, les temperatures poden ser molt altes i la calor s[Catalan] ’intensifica, hem de donar molta importància a mantenir-nos hidratats en tot moment. El nostre cos perd aigua amb molta facilitat, a l[Catalan] ’estiu podem arribar a perdre dos litres al dia. Els nens, els ancians i les embarassades són especialment vulnerables.

L[Catalan] ’aigua a part d[Catalan] ’hidratar-nos, és fonamental perquè el nostre organisme funcioni correctament. Ajuda a regular la temperatura corporal, afavoreix l[Catalan] ’eliminació de toxines, intervé en la digestió, …

A vegades pots tenir dificultats per arribar a consumir la quantitat recomanada d[Catalan] ’aigua, aquí van alguns consells:

[Catalan] – Beu regularment, no hem d[Catalan] ’esperar a tenir sensació de set.
[Catalan] – És preferible beure aigua per evitar la deshidratació. Però infusions o sucs també són una bona opció.
[Catalan] – Portar sempre una ampolla d[Catalan] ’aigua a sobre és una gran idea.
[Catalan] – Per aconseguir prendre aquests dos litres d[Catalan] ’aigua al dia no només tenim l[Catalan] ’opció de beure. Menjar fruites i verdures poden ajudar-nos a arribar a aquesta quantitat.
[Catalan] – Si practiquem exercici físic, provoca que el cos perdi aigua, en aquest cas la hidratació encara és més important.

 

Ver las imágenes de origen

MENJARS


A l[Catalan] ’estiu la nostra alimentació canvia molt, mengem moltes vegades fora de casa, no seguim uns horaris adequats,

Hem de tenir en compte algunes coses:

[Catalan] – El primer plat ha de ser lleuger i amb verdures, una amanida, verdura a la planxa, gaspatxo També ens ajudarà en la hidratació.
[Catalan] – Busca plats lleugers, planxa, vapor, forn, que no tinguin greixos.
[Catalan] – Evitar el menjar escombraria, pots anar un dia a un restaurant de menjar ràpid, però si és cada dia la nostra salut no serà la mateixa.
[Catalan] – Hem de controlar la quantitat. Menja el necessari.
[Catalan] – La fruita ha de ser la nostra preferència, lleugera, saludable i ens hidrata.

 

Ver las imágenes de origen

 

Gaudim de l[Catalan] ’estiu i l[Catalan] ’aire lliure! Si podem tenir una vida sana a l[Catalan] ’estiu!