Sostenidors esportius

Fer esport és un hàbit que molta gent té, i cada vegada més gent se suma per estar en un pla de vida saludable. A part de per salut, també ho fem per veure[Catalan] ’ns bé, i moltes vegades ens ajuda també la nostra vestimenta.

Així que pensem en la nostra equipació, la nostra companya d[Catalan] ’exercici, i no podem nomès pensar en leggings que afavpreixen, bambes còmodes i samarretes xules; sinó que és molt important usar un sostenidor esportiu, i que aquest sigui adequat per a nosaltres.

Sovint no ho pensem i usem un sostenidor comú, però això és un error, ja que els sostenidors de diari no proporcionen la subjecció suficient, i poden crear lesions en el pit, a part de ser més incòmodes i menys higiènics. Els sostenidors esportius protegeixen la mama i eviten l[Catalan] ’impacte, i és important usar un d[Catalan] ’adequat a tu i a les teves necessitats.

I com triar el sostenidor esportiu adequat per a tu?

És important triar un sostenidor adequat per a la nostra activitat esportiva, i triar el model que millor convingui en funció d[Catalan] ’ella. i per això primer has de determinar quin nivell d[Catalan] ’impacte té l[Catalan] ’esport que practiques:

· Esport de baix impacte: ioga, pilates… Pots usar qualsevol tipus de sostenidor, mentre sigui còmode, elàstic i amb un mínim de subjecció.

· Esport d[Catalan] ’impacte mitjà: Caminar, patinar, anar amb bici… És important que el sostenidor transpiri i les copes estiguin ajustades al pit.

· Esport d[Catalan] ’alt impacte: Córrer, spinning, aerobic… Sostenidor amb molt bona subjecció, amb esquena creuada i costures reforçades.

Una vegada determinat el nivell d[Catalan] ’impacte has de centrar-te en el tipus de subjecció, i pot ser per compressió i per recolliment.

· Compressió: Subjecta les mames contra la caixa toràcica limitant així el seu moviment.

· Recolliment: Recull i embolica cada mama per separat.

I l[Catalan] ’ideal seria un sostenidor que tingués les dues coses, però si hem de triar, el de compressió és millor per a pits més petits, i el de recolliment per a pits més voluptuós.

 

Que més podem tenir en compte per triar el sostenidor esportiu?

Altres elements que també hem de tenir en compte són:

· Tirants: Com més pit, el tirant ha de ser més ample per repartir millor el pes i donar més comoditat.

· Elàstic inferior: Ha de ser ajustat però no ha d[Catalan] ’estrènyer; i com més ample sigui major subjecció ens proporcionarà.

· Tancament: Pot tenir tancament de claudàtors, o de cremallera, que si té aquesta en la part davantera t[Catalan] ’ajudarà a posar-te[Catalan] ’l més fàcilment.

· Teixit: És important que no tingui costures, o les tingui planes, per evitar ferides o incomoditats. Una altra cosa important, és que sigui transpirable, i ajudi a expulsar a l[Catalan] ’exterior la calor i suor.

· Copa: Hem d[Catalan] ’evitar els aros perquè així no ens puguin fer mal amb la fricció.

I finalment, i no per això el menys important, sempre hem de portar una talla de sostenidor esportiu adequada; i com ho hem de fer?

  1. T[Catalan] ’has de mesurar el contorn per sota del pit, de manera ajustada però no gaire tirant.
  2. Li sumes 12 al resultat anterior.
  3. I com a resultat final, ho arrodonim al següent nombre enter, per no tenir decimals. ( Si mesures 79,6 de contorn, li sumes 12 que resulta 91,6; i aquest l[Catalan] ’arrodoneixes a 92.
  4. Ara mesurarem la part més voluptuosa del pit, arrodonint-ho al nombre enter proper.
  5. I finalmente has de restar la primera xifra a la segona, i la diferència indicarà quina copa és la que necessites:
    • Si la diferència es de 1: copa A
    • La diferència es de 2: copa B
    • Si surt 3 de diferència: copa C
    • Diferència de 4: copa D
    • I si la diferència es de 5: copa E

Com sabem si hem encertat?

Si durant l[Catalan] ’entrenament notes que el pit queda ferm i subjecte, hauràs encertat; sempre que no estigui xopat de suor.

No serà un bona opció si el sostenidor que has triat te de sensació d[Catalan] ’oprimir, sent molest per a tu; ni tampoc si asseguis que no et subjecta molt i el teu pit es mou molt durant el teu entrenament.

Aquí us deixem les nostres recomanacions!

Esport d[Catalan] ’alt impacte                    Esport d[Catalan] ’impacte mitjà               Esport de baix impacte

Sostenidor esportiu III

Sostenidor per córrer Shock Absorber

Sostenidor esportiu II

Sostenidor amb foam extraïble Gisela

Sostenidor esportiu III

Sostenidor reversible de Gisela