roba interior tèrmica a Júlia

 

Com ens costa sortir del llit, destaparnos, posa el peu al terra… I perquè? Si a l[Catalan] ’estiu no ens costa tant? Doncs pel fred!

Estem molt bé acostumats al solet, la calor… i ens repel·leix bastant el fred, i nomès que pensem en tapar-nos i posar-nos capes de roba… Però ja sabem que aquesta no és la solució… ja que la solució més adequada és usar roba interior tèrmica; ja que la roba no escalfa per si mateixa; sinò que regula la velocitat amb la qual la calor corporal escapa cap a l[Catalan] ’exterior…

La roba tèrmica aïlla el cos creant un doble espai entre la roba i el cos per generar i retenir la calor. És el primer nivell d[Catalan] ’aïllament del fred i ha d[Catalan] ’absorbir la transpiració mentre que la treu a l[Catalan] ’exterior.

La roba interior tèrmica té com a principal objectiu el de mantenir el cos a una temperatura agradable malgrat el fred. I per això, la roba interior tèrmica ha de:

  • Ajustar-se al cos: El teixit es torna més eficient com més ajustat al cos està; per això s[Catalan] ’utilitzen materials elàstics.
  • No absorbir la humitat: la suor no queda impregnat ni al cos ni al teixit evitant així suors fredes.
  • Usar teixits amb baixa conductivitat tèrmica: mantenint la calor corporal evitant que surti.

Usant roba interior tèrmica, podem rebaixar la temperatura fins a 4ºC estalviant així bastant calefacció. Per un cost insignificant podem arribar a fer un gran estalvi d[Catalan] ’energia.

Aïllar tèrmicament el cos és més eficient que aïllar l[Catalan] ’espai on estàs; ja que aïllar el cos només requereix una petita capa d[Catalan] ’aire a escalfar, mentre que la calefacció ha d[Catalan] ’escalfar i mantenir calenta tot l[Catalan] ’aire d[Catalan] ’una habitació per aconseguir el mateix resultat.

Materials?

Abans s[Catalan] ’utilitzava molt la llana per a les peces tèrmiques, però si hi havia prou suor, tendia a retenir més la humitat. El pes de la roba també era un obstacle per als nostres moviments…

Per això la roba interior tèrmica ha anat evolucionant, i els teixits sintètics han guanyat protagonisme.

Avantatges dels materials sintètics:

  • Té un valor alt d[Catalan] ’aïllament
  • Roba més duradera i confortable
  • Bastant barata
  • S[Catalan] ’asseca més fàcilment
  • Roba molt més lleugera

Inconvenients:

  • Inflamable
  • Tendència a embrutar-se

Quins usos li podem donar?

  • Ús diari: Les samarretes més usades són les de cotó ja que t[Catalan] ’abriguen dia a dia d[Catalan] ’una manera còmoda i senzilla. Eviten que la suor traspassi i faci taques o olors, protegint-te del fred. Són especialment per vestir amb vestits o camises.
  • Per fer esport: Depenent de l[Catalan] ’esport que practiquis pots triar entre diferents models de samarretes tèrmiques. Els teixits i formes compleixen una funció fonamental per sentir-te còmoda mentre realitzes una activitat.
    · Samarretes fines: Són les que prefereixen els per ciclista o atletes, ja que ajuden a mantenir la temperatura sense produir molta sudoració.
    · Samarretes gruixudes i màniga llarga: Aquestes samarretes tenen major resistència i per això són les més indicades per als esports de contacte o situacions molt fredes.
  • Per dormir: Té un poder d[Catalan] ’adaptació molt elevat i un tacte molt suau i això et proporciona una comoditat que no t[Catalan] ’aporten els pijames convencionals.

Quina roba interior tèrmica podem trobar?

A Roba Interior Júlia, ens agrada cuidar dels nostres clients; per això optem també per tenir roba interior tèrmica.

Tria les teves peces imprescindibles!

 

roba interior tèrmica: samarreta màniga curta home roba interior tèrmica: samarreta màniga llarga home roba interior tèrmica: calçotets llargs