[Catalan] Blog Detail

Roba interior tèrmica: Imprescindible per a l’hivern

14 [Catalan] Dec 17
Julia
, , ,
No Comments

roba interior tèrmica a Júlia

 

Com ens costa sortir del llit, destaparnos, posa el peu al terra… I perquè? Si a l’estiu no ens costa tant? Doncs pel fred!

Estem molt bé acostumats al solet, la calor… i ens repel·leix bastant el fred, i nomès que pensem en tapar-nos i posar-nos capes de roba… Però ja sabem que aquesta no és la solució… ja que la solució més adequada és usar roba interior tèrmica; ja que la roba no escalfa per si mateixa; sinò que regula la velocitat amb la qual la calor corporal escapa cap a l’exterior…

La roba tèrmica aïlla el cos creant un doble espai entre la roba i el cos per generar i retenir la calor. És el primer nivell d’aïllament del fred i ha d’absorbir la transpiració mentre que la treu a l’exterior.

La roba interior tèrmica té com a principal objectiu el de mantenir el cos a una temperatura agradable malgrat el fred. I per això, la roba interior tèrmica ha de:

 • Ajustar-se al cos: El teixit es torna més eficient com més ajustat al cos està; per això s’utilitzen materials elàstics.
 • No absorbir la humitat: la suor no queda impregnat ni al cos ni al teixit evitant així suors fredes.
 • Usar teixits amb baixa conductivitat tèrmica: mantenint la calor corporal evitant que surti.

Usant roba interior tèrmica, podem rebaixar la temperatura fins a 4ºC estalviant així bastant calefacció. Per un cost insignificant podem arribar a fer un gran estalvi d’energia.

Aïllar tèrmicament el cos és més eficient que aïllar l’espai on estàs; ja que aïllar el cos només requereix una petita capa d’aire a escalfar, mentre que la calefacció ha d’escalfar i mantenir calenta tot l’aire d’una habitació per aconseguir el mateix resultat.

Materials?

Abans s’utilitzava molt la llana per a les peces tèrmiques, però si hi havia prou suor, tendia a retenir més la humitat. El pes de la roba també era un obstacle per als nostres moviments…

Per això la roba interior tèrmica ha anat evolucionant, i els teixits sintètics han guanyat protagonisme.

Avantatges dels materials sintètics:

 • Té un valor alt d’aïllament
 • Roba més duradera i confortable
 • Bastant barata
 • S’asseca més fàcilment
 • Roba molt més lleugera

Inconvenients:

 • Inflamable
 • Tendència a embrutar-se

Quins usos li podem donar?

 • Ús diari: Les samarretes més usades són les de cotó ja que t’abriguen dia a dia d’una manera còmoda i senzilla. Eviten que la suor traspassi i faci taques o olors, protegint-te del fred. Són especialment per vestir amb vestits o camises.
 • Per fer esport: Depenent de l’esport que practiquis pots triar entre diferents models de samarretes tèrmiques. Els teixits i formes compleixen una funció fonamental per sentir-te còmoda mentre realitzes una activitat.
  · Samarretes fines: Són les que prefereixen els per ciclista o atletes, ja que ajuden a mantenir la temperatura sense produir molta sudoració.
  · Samarretes gruixudes i màniga llarga: Aquestes samarretes tenen major resistència i per això són les més indicades per als esports de contacte o situacions molt fredes.
 • Per dormir: Té un poder d’adaptació molt elevat i un tacte molt suau i això et proporciona una comoditat que no t’aporten els pijames convencionals.

Quina roba interior tèrmica podem trobar?

A Roba Interior Júlia, ens agrada cuidar dels nostres clients; per això optem també per tenir roba interior tèrmica.

Tria les teves peces imprescindibles!

 

roba interior tèrmica: samarreta màniga curta home roba interior tèrmica: samarreta màniga llarga home roba interior tèrmica: calçotets llargs

Leave A Comment

*